MAAK KENNIS MET....

In het programma ‘Naar de juiste plek’ werken veel partijen en betrokkenen intensief samen. In een serie interviews komen de ‘gidsen’ van deze organisaties aan het woord. Zij dragen allemaal bij aan het ontwerpen van de belangrijkste routes en instrumenten om jongeren naar de juiste plek te begeleiden. Wat zien zij als essentiële activiteiten?

Ken je ook iemand die in deze serie past? Laat het ons weten.

Photo: Bram Saeys

ROB BLOKS
Coörddinator Praktijkopleider
VDL Groep bv
r.bloks@vdl.nl 

ROB BLOKS

Meer dan 700 vacatures heeft VDL Groep momenteel openstaan, waarvan ruim 300 op mbo-niveau en zo’n 130 op vmbo-niveau. De bedrijvengroep kan bovendien 60 bbl’ers plaatsen. Voor Rob Bloks, coördinator praktijkbegeleider, is er dus heel wat werk aan de winkel, want ook VDL heeft te maken met de enorme krapte op de arbeidsmarkt. Het bedrijf staat daarin niet alleen natuurlijk. Het Brainport Industries College meldt op de website dat bij de lidbedrijven op dit moment meer dan 180 bbl-vacatures beschikbaar zijn. Rob Bloks: “We doen er bij VDL alles aan om voldoende mensen te vinden en uiteraard ook om ze te behouden, want ook dat laatste wordt steeds belangrijker.” Met ‘VDL on Tour’ biedt het bedrijf scholen de mogelijkheid om met hun leerlingen diverse VDL-bedrijven in de regio te bezoeken.
Lees meer… 

Marjan Emck_uitgelicht

MARJAN eMCK
Teamleider
Summa Plus

mj.emck@summacollege.nl

MARJAN EMCK

Marjan Emck is teamleider bij Summa Plus, een onderdeel van het Summa College in Eindhoven. Summa Plus verzorgt onder meer entree-opleidingen, voortgezet onderwijs voor anderstaligen en extra begeleiding voor studenten die dat om een of andere reden nodig hebben. Marjan is onder meer verantwoordelijk voor het VIA-traject dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo-studenten helpt bij onderwijs- en beroepskeuze en bij het ontwikkelen van basisvaardigheden voor leren en werken. Zij constateert op vrijwel alle gebieden een toename aan ondersteunings- en begeleidingsbehoefte. “De langdurige coronaperiode heeft zeker een nadelig effect gehad op veel jongeren.”
Lees meer… 

Martijn_van_den_Broek-website

MARTIJN VAN DEN BROEK
Directeur
Van Ham Group

martijn@vanhamgroup.com  

MARTIJN VAN DEN BROEK

Festivaltenten, vloeren en podia; daarvan kennen we Van Ham Tenten & Podia al jaar en dag. Sinds de coronaperiode is er ook Van Ham Infra dat tijdelijke bruggen, fiets- en voetpaden, perrons en trappen bouwt. “We zijn in de coronatijd op zoek gegaan naar alternatieve inkomstenbronnen. Zo hebben we tijdelijke infrastructurele voorzieningen als nieuwe business ontwikkeld. Op die manier konden we onze vaste mensen aan het werk houden”, zegt directeur Martijn van den Broek. Nu festivals en evenementen weer mogen, is Van Ham Group op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. Ook jongeren die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan, zijn welkom. 
Lees meer…  

Germaine Robben Uitgelicht

germaine robben
Coördinator Plusvoorziening 
Samenwerkingsverband
Helmond-Peelland
VO

GERMAINE ROBBEN

Germaine Robben is coördinator van de Plusvoorziening van Samenwerkingsverband Helmond-Peelland VO. Hier kunnen overbelaste leerlingen uit het voortgezet onderwijs gedurende drie maanden weer in evenwicht komen, zodat ze daarna hun schoolloopbaan kunnen vervolgen. Soms is dat op de school waar ze vandaan kwamen, maar soms ook op een andere school waar ze beter tot hun recht komen. De kleinschaligheid, de persoonlijke begeleiding en de rustige leersituatie zijn de succesfactoren, vertelt Germaine. De leerlingen zelf en hun ouders zijn erg tevreden over de aanpak.
Lees meer…   

Brigitte_uitgelicht

brigitte kox
HR adviseur
Baetsen Groep

b.kox@baetsen.com 

BRIGITTE KOX

Logistiek dienstverlener Baetsen Groep in Veldhoven heeft bijna altijd wel vacatures en plaatst regelmatig leerlingen, stagiaires of afstudeerders. Er zijn volop mogelijkheden bij dit veelzijdige familiebedrijf: voor chauffeurs, maar ook voor kraanmachinisten, monteurs of commercieel talent. Brigitte Kox, hr-adviseur van Baetsen: “We staan echt open voor jongeren en doen er veel aan om deze groep te bereiken.” Sinds kort presenteert Baetsen zich dan ook op de website www.kiesjeplek.nl
Lees meer…  

willemien-van-hout

WILLEMIEN VAN HOUT
Doorstroomcoördinator
De Hilt Helmond
willemien.vanhout@aloysiusstichting.nl

WILLEMIEN VAN HOUT

Willemien van Hout is doorstroomcoördinator van vso-school De Hilt in Helmond. “Wij zorgen voor een warme overdracht van onze gediplomeerde leerlingen naar het mbo en het bedrijfsleven. Naast mij spelen daarin de stagebegeleiders een belangrijke rol. We hebben korte lijnen in het Helmondse netwerk. Iedereen kent iedereen en dat geeft vaak net de doorslag. Belangrijk is dat we ook de ouders er zo goed mogelijk bij betrekken.” De Hilt besteedt veel aandacht aan loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en maakt graag gebruik van het scholingsaanbod van Naar de Juiste Plek.
Lees meer…  

MEREL VAN STIPDONK

Merel van Stipdonk-van Riel verzorgt onder meer de personeelswerving voor Van Stipdonk Landschapsinrichting in Geldrop. Sinds kort presenteert het bedrijf zich ook op de website kiesjeplek.nl “We zijn altijd op zoek naar contact met jongeren voor stageplekken, zowel bol als bbl, op alle niveaus”, zegt Merel. “Ook hebben we meestal wel een aantal interessante vacatures voor beginnende medewerkers op het gebied van bos- en natuurbeheer en tuin- en landschapsinrichting. Maar we bieden ook werkgelegenheid aan monteurs, machinisten en tractorchauffeurs.”
Lees meer…