DE BLOGS VAN ANS

Samenwerking nóg belangrijker
Er staan ons de komende jaren weer heel wat uitdagingen te wachten. Voortijdige schooluitval is een immens probleem, veroorzaakt door vele maatschappelijke en sociale factoren. Daarbij nemen de tegenstellingen toe, ook in ons land, en er zijn veel onzekerheden. Dat schrijft Ans Pennartz in haar derde blog voor onze website Naar de Juiste Plek. Samenwerking wordt daarom nóg belangrijker. De samenwerking is al goed in onze regio, maar we moeten die verder uitbouwen en versterken.
>> Lees meer…

Hoger risicoprofiel, meer geld
De kans is groot dat onze regio vanaf 2025 meer financiële middelen ter beschikking krijgt om voortijdige schooluitval te voorkomen en jongeren optimaal te begeleiden van school naar duurzaam werk. Dat schrijft Ans Pennartz in haar derde blog voor onze website Naar de Juiste Plek. Want er is een nieuwe verdeelsleutel op komst, waarbij het uitgangspunt is: meer risico op uitval, dan ook meer geld. Zuidoost-Brabant heeft een hoog risicoprofiel en staat daarmee op de zevende plaats van de 39 regio’s.
>> Lees meer… 

Aandacht is goud waard
In haar tweede blog neemt programmacoördinator Ans Pennartz ons mee naar een bijeenkomst van overstapcoaches in de regio. Die gezamenlijke ontmoeting en de aandacht voor elkaars werk maakte echt wat los bij de mensen, constateert Ans. Want aandacht is goud waard, natuurlijk ook voor onze jongeren!
>> Lees meer… 

Samen perspectief bieden
Onze programmacoördinator Ans Pennartz neemt ons in de eerste aflevering van een serie blogs mee in de verdere ontwikkeling van ons uitvoeringsprogramma Naar de Juiste Plek. Ze kondigt vast aan dat iedereen die betrokken is de komende periode zo vroeg mogelijk zal worden geraadpleegd bij het formuleren van een nieuw programma voor de periode 2025-2029.
>> Lees meer… 

Ans pennartz

ANS pENNARTZ
Programmacoördinator

voorkomen voortijdig schoolverlaten
en jongeren in een kwetsbare positie