BLOGS VAN ANS

De spannende examen- en overgangsperiode brengt ook voor ons – als begeleiders van de jongeren – extra werk en soms ook spanning met zich mee. We delen immers zowel in de vreugde als in de teleurstelling van de leerlingen en studenten voor wie we werken. We hebben samen keihard gewerkt om jongeren binnenboord te houden of ze een goede overstap te bieden, schrijft onze programmacoördinator Ans Pennartz in haar nieuwe blog. “Dank daarvoor! Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook in de volgende programmaperiode samen voor het beste resultaat gaan.”
>> Lees meer…

De recente cijfers over voortijdig schoolverlaten stemmen niet tot blijdschap, maar vooral de jongeren achter de cijfers baren ons zorgen. En dan speciaal degenen die uitvallen wegens persoonlijke problemen, schrijft Ans Pennarts in haar blog op onze website. Voor die groep is ‘gepersonaliseerd maatwerk’ nodig. En hoe bereiken we de jongeren in deze categorie beter, ook dat blijft een prangende vraag. 
>> Lees meer…

Er staan ons de komende jaren weer heel wat uitdagingen te wachten. Voortijdige schooluitval is een immens probleem, veroorzaakt door vele maatschappelijke en sociale factoren. Daarbij nemen de tegenstellingen toe, ook in ons land, en er zijn veel onzekerheden. Dat schrijft Ans Pennartz in haar derde blog voor onze website Naar de Juiste Plek. Samenwerking wordt daarom nóg belangrijker. De samenwerking is al goed in onze regio, maar we moeten die verder uitbouwen en versterken.
>> Lees meer…

De kans is groot dat onze regio vanaf 2025 meer financiële middelen ter beschikking krijgt om voortijdige schooluitval te voorkomen en jongeren optimaal te begeleiden van school naar duurzaam werk. Dat schrijft Ans Pennartz in haar derde blog voor onze website Naar de Juiste Plek. Want er is een nieuwe verdeelsleutel op komst, waarbij het uitgangspunt is: meer risico op uitval, dan ook meer geld. Zuidoost-Brabant heeft een hoog risicoprofiel en staat daarmee op de zevende plaats van de 39 regio’s.
>> Lees meer… 

In haar tweede blog neemt programmacoördinator Ans Pennartz ons mee naar een bijeenkomst van overstapcoaches in de regio. Die gezamenlijke ontmoeting en de aandacht voor elkaars werk maakte echt wat los bij de mensen, constateert Ans. Want aandacht is goud waard, natuurlijk ook voor onze jongeren!
>> Lees meer… 

Onze programmacoördinator Ans Pennartz neemt ons in de eerste aflevering van een serie blogs mee in de verdere ontwikkeling van ons uitvoeringsprogramma Naar de Juiste Plek. Ze kondigt vast aan dat iedereen die betrokken is de komende periode zo vroeg mogelijk zal worden geraadpleegd bij het formuleren van een nieuw programma voor de periode 2025-2029.
>> Lees meer… 

Ans pennartz

ANS pENNARTZ
Programmacoördinator

voorkomen voortijdig schoolverlaten
en jongeren in een kwetsbare positie