OPLEIDING
LOB-gespreksvoering in de school

Doel Vergroten bekwaamheid LOB-gespreksvoering waarbij een coachende houding ontwikkeld wordt en de leerling geactiveerd wordt aan het werk te zijn met zijn/haar loopbaan(ontwikkeling).
Doelgroep Voor ambulant begeleiders, arbeidstoeleiders, docenten, leerlingbegeleiders, mentoren en/of stagebegeleiders die in de regio Eindhoven-Kempenland en Helmond-Peelland binnen het onderwijs werkzaam zijn en actief zijn of gaan worden op het gebied van LOB-begeleiding.
Programma De opleiding bestaat uit drie workshops van een dagdeel. Daarin komen de volgende onderwerpen aan bod: basis gespreksvoering; visie op studieloopbaanontwikkelingsprocessen inclusief loopbaancompetenties en fasen van studiekeuze; vergroten van zelfsturing en eigenaarschap, het studieloopbaangesprek(je) en werkvormen. De tweede dag wordt afgerond met een uitgebreide huiswerkopdracht. De deelnemers zullen tussen dag twee en dag drie aan de slag gaan met het voeren van een aantal gesprekken met jongeren. Minimaal één LOB-gesprek zal opgenomen worden en worden geëvalueerd met een andere deelnemer. Bereidheid tot feedback geven en feedback ontvangen is voorwaardelijk voor deelname aan de opleiding.
Certificaat De opleiding wordt na deelname aan alle drie de dagdelen afgesloten met een certificaat.
Data Op aanvraag
Duur Drie dagdelen
Lestijd Maandag 13.00 – 17.00 uur (inclusief 30 minuten pauze)
Studiebelasting 20 uur
Groepsgrootte 8-15 personen De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers.
Literatuur & reader Bij deelname aan de opleiding ontvangt de cursist een reader en de volgende literatuur:
De toekomst van de leerling. Bienemann, M. en Spijkerman, R. (2014).
Locatie Regio Eindhoven/Helmond, exacte locatie volgt.
Kosten 425 euro per deelnemer, btw is niet van toepassing.
Aanmelden  
Ik wil eerst meer informatie

<< Terug naar het overzicht