POST-HBO OPLEIDING VAN START

De éénjarige post-hbo opleiding ‘Loopbaanbegeleiding in het onderwijs’ in het kader van ‘Naar de juiste plek’ is eind januari 2021 ‘online’ van start gegaan. De groep telt 15 deelnemers uit de regio’s Eindhoven-Kempenland en Helmond-Peelland. Deelnemers zijn o.a. een leerwerktrajectcoach, een doorstroomcoach vsv, een stagebegeleider, een ambulant begeleider, diverse stagecoördinatoren, docenten, mentoren, decanen en een loopbaanbegeleider van het RMC. De opleiding wordt verzorgd door Martine Buijsen van LOB123.

De cursus beslaat 10 dagdelen. Tijdens de opleiding gaan de deelnemers aan de slag met de volgende acht thema’s: visie op studieloopbaanontwikkelingsprocessen inclusief de plek van LOB/ loopbaanontwikkeling in de organisatie; basis gespreksvoering; het studieloopbaangesprek; kennis van de persoon toepassen bij studieloopbaantrajecten; kennis van de wereld van arbeid en opleiding toepassen bij loopbaantrajecten; werkvormen en de eigen stijl van loopbaancoaching.

Zo leren ze hun leerlingen zo veel mogelijk loopbaancompetent te worden. Aan de orde komen de kwaliteiten en de motieven van de leerlingen, maar ook het omgaan met de vaak grote hoeveelheid informatie over toekomst & arbeid. De zelfsturing van de leerling staat centraal. Tevens leer je de leerling te stimuleren zoveel mogelijk gebruik te maken van het eigen netwerk van de leerling.

Bij voltooiing van de opleiding krijgen de deelnemers een post-hbo certificaat (CRKBO erkend). Deelname is kosteloos voor medewerkers van scholen die horen bij de Stichting Regionaal Samenwerkingsverband voor Passend Voortgezet Onderwijs  Eindhoven en Kempenland

Meer weten of heb je wellicht interesse in deelname? Er zijn nog plekken vrij voor de opleiding die in september 2021 van start gaat.

Opleiding_online