ANNE AARTS

‘Zeer actief met personeelswerving’

“We zijn heel actief in het zoeken en vinden van nieuwe medewerkers, want net als de meeste kinderopvangorganisaties hebben we daar grote behoefte aan. We hebben een recruiter die er de hele dag mee bezig is op allerlei manieren en via diverse kanalen. We werken ook aan onze naamsbekendheid als werkgever, bijvoorbeeld met billboards langs de weg en campagnes op Facebook en Instagram. Personeelsleden krijgen een bonus als ze een nieuwe medewerker aanbrengen. En we gaan zo veel mogelijk naar open dagen en beroepenmarkten van scholen.”
Stagecoördinator Anne Aarts somt moeiteloos de vele activiteiten op die Nummereen Kinderopvang inzet om nieuwe personeelsleden te werven. Uiteraard heeft Nummereen ook een ‘werken bij’-website waarop onder meer de actuele vacatures staan, variërend van pedagogisch medewerker tot teamcoach of sportcoach.

Stage-coördinatie

Zelf is Anne belast met de coördinatie van alle stages voor de hele organisatie. Ze onderhoudt contacten met onderwijsinstellingen en voert met de aspirant-stagiaires een gesprek om te bekijken waar ze eventueel geplaatst kunnen worden. De begeleiding van de stagiaires vindt plaats op de werkplek. Ook op de website www.kiesjeplek.nl is Anne de contactpersoon voor het aanvragen van stages, leerwerkplekken, gastlessen of aanwezigheid van Nummereen op beroepenmarkten.
“We onderhouden natuurlijk goede contacten met de mbo-instellingen, zoals het Summa College en ROC Tilburg. Daar staan we ook op de open dagen. Ik was in de afgelopen tijd ook aanwezig op beroepenmarkten voor vmbo-scholieren in Eindhoven om de leerlingen vast een indruk te geven van de mogelijkheden in de kinderopvang. De beroepenmarkt voor leerlingen van Yuverta, Olympia en Nuenens College bijvoorbeeld, daar was best veel belangstelling voor ons. Het was leuk dat de leerlingen allemaal vragen hadden voorbereid. Er zijn ook wel vragen voor snuffelstages uit voortgekomen, al is de afstand naar Veldhoven en de Kempen voor leerlingen uit Eindhoven wel wat groot”, vertelt Anne.


Passie en plezier staan voorbij Nummereen Kinderopvang

‘In company’

Voor de personeelsvoorziening van Nummereen zijn ook de bbl-klassen die ‘in company’ worden verzorgd door het Summa College erg belangrijk. Anne: “Dat is een tweejarige opleiding van niveau 4, waarbij de docent van het Summa College één dag in de week naar onze hoofdlocatie op de Dalemsedijk in Eersel komt om les te geven. Behalve de landelijk voorgeschreven lesstof komen er ook lessen aan bod zoals babyspecialisatie en voor- en vroegschoolse educatie.” Totaal gaat het dit jaar om zo’n 25 bbl-studenten die via deze formule bij Nummereen aan de slag zijn. Vooraf voert de organisatie met de geinteresseerden hiervoor sollicitatiegesprekken: “Het zijn ook jonge leerlingen bij wie een bbl-opleiding aanspreekt en wij vinden een bepaalde levenservaring wel van belang. Dus we maken wel een selectie vooraf.”

Kindontwikkeling

Hoewel in de naam nog altijd het woord ‘kinderopvang’ voorkomt, doet Nummereen veel meer dan dat. ‘Kindontwikkeling’ dekt eigenlijk de lading beter. “Het gaat er ook om met passie en plezier te werken aan de ontwikkeling van de kinderen.” 

Anne Aarts

ANNE AARTS
Stagecordinator
Nummereen Kinderopvang
stage@nummereen.com
werkenbijnummereen.com
Kies je plek