BEROEPENMARKT VOOR VMBO-LEERLINGEN

7 november | 09.00 – 16.00 uur | Eindhoven

Deze beroepenmarkt wordt speciaal georganiseerd voor 3e jaar leerlingen van het Olympia vmbo Eindhoven, Strabrecht College en Yuverta vmbo. Vertegenwoordig je een vmbo-school en wil je ook ondersteuning bij het organiseren van een beroepenmarkt?  Meld je aan

MKB Eindhoven biedt met kiesjeplek.nl vmbo-scholen ondersteuning bij het werven van bedrijven voor beroepenmarkten voor leerlingen van voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, praktijkscholen en entree-opleidingen.

Een beroepenmarkt biedt leerlingen snel een brede oriëntatie op verschillende beroepen en werkgebieden waar ze misschien nog niet eerder kennis mee hebben gemaakt. Met deze aanpak kunnen leerlingen zich goed oriënteren op een beroep, vóórdat ze een keus maken voor een vervolgopleiding in het mbo of een leerwerkplek. Deelnemende bedrijven kunnen leerlingen ook in het bedrijf ontvangen om ze nog beter kennis te laten maken met het beroep.

Scholen kunnen aangeven welke beroepen ze willen presenteren op hun beroepenmarkt. Deelnemende bedrijven en beroepen worden op kiesjeplek.nl voorzien van een label ‘Beroepenmarkt + datum’ en zijn zo voor de deelnemende leerlingen makkelijk zichtbaar. De beroepenmarkt wordt door de scholen goed voorbereid; online oriëntatie van de leerlingen voorafgaand aan het event op beroepen is daarbij een voorwaarde. Een instructie wordt hiervoor beschikbaar gesteld evenals andere praktisch materiaal en ondersteuning. 

Deze activiteit is een initiatief van de samenwerkende partijen uit onderwijs, overheid en bedrijven in Zuidoost-Brabant. Samen maken zij zich sterk voor een goede (loopbaan)begeleiding zodat alle jongeren op de juiste plek terechtkomen. Daarmee wordt voortijdige schooluitval of jeugdwerkloosheid voorkomen. Meer over deze samenwerking op www.naardejuisteplek.nl