OPLEIDING
LOB-gespreksvoering voor ambulant begeleiders

Share on print
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Doel Vergroten bekwaamheid LOB-gespreksvoering in de rol van ambulant begeleider waarbij een coachende houding ontwikkeld wordt en de jongere geactiveerd wordt aan het werk te zijn met Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).
Doelgroep Voor ambulant begeleiders die in de regio Eindhoven-Kempenland en Helmond-Peelland binnen het onderwijs werkzaam zijn en actief zijn of gaan worden op het gebied van LOB-begeleiding.
Programma De opleiding bestaat uit drie workshops van een dagdeel waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: basis gespreksvoering; visie op loopbaanontwikkelingsprocessen inclusief loopbaancompetenties; vergroten van zelfsturing en eigenaarschap, talentontwikkeling, het loopbaangesprek(je) en werkvormen, do’s en don’ts met betrekking tot ambulant begeleiden De tweede dag wordt verzorgd door een expert uit het vakgebied van ambulante begeleiding. Deze tweede dag wordt afgerond met een uitgebreide huiswerkopdracht. De deelnemers zullen tussen dag twee en dag drie aan de slag gaan met het voeren van een aantal gesprekken met jongeren. Minimaal één LOB-gesprek zal opgenomen worden en worden geëvalueerd met een andere deelnemer. Bereidheid tot feedback geven en feedback ontvangen is voorwaardelijk voor deelname aan de opleiding.
Certificaat De opleiding wordt na deelname aan alle drie de dagdelen afgesloten met een certificaat.
Start 10 maart
Duur Drie dagdelen
Lestijd Woensdag 09.00 – 13.00 uur (inclusief 30 minuten pauze)
Studiebelasting 20 uur
Groepsgrootte 8-15 personen
De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers.
Literatuur & reader Bij deelname aan de opleiding ontvangt de cursist een reader en de volgende literatuur:
De toekomst van de leerling. Bienemann, M. en Spijkerman,R. (2014).
Trainer Bernadette Bartelings of Lotte van de Rijt
Locatie Regio Eindhoven, exacte locatie volgt.
Kosten 425 euro per deelnemer, btw is niet van toepassing.
Deelname aan de opleiding is kosteloos voor medewerkers van scholen die horen bij de Stichting Regionaal Samenwerkingsverband voor Passend Voortgezet Onderwijs  Eindhoven en Kempenland
Aanmelden
Ik wil eerst meer informatie

<< Terug naar het overzicht