OPLEIDING
LOB-gespreksvoering op het werk

Share on print
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
DoelVergroten bekwaamheid LOB-gespreksvoering in de rol van werkgever, teamleider of praktijkopleider waarbij een coachende houding ontwikkeld wordt en de stagiair/werknemer geactiveerd wordt aan het werk te zijn met zijn/haar loopbaan(ontwikkeling).
DoelgroepVoor werkgevers, teamleiders en praktijkopleiders die in de regio Eindhoven-Kempenland en Helmond-Peelland werkzaam zijn en actief zijn/worden op het gebied van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).
ProgrammaDe opleiding bestaat uit drie workshops van een dagdeel waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: basis gespreksvoering; visie op loopbaanontwikkelingsprocessen inclusief loopbaancompetenties; vergroten van zelfsturing en eigenaarschap, talentontwikkeling, het loopbaangesprek(je) en werkvormen, do’s en don’ts met betrekking tot stagebegeleiding. De tweede dag wordt verzorgd door een expert uit het vakgebied van stagebegeleiding. Deze tweede dag wordt afgerond met een uitgebreide huiswerkopdracht. De deelnemers zullen tussen dag twee en dag drie aan de slag gaan met het voeren van een aantal gesprekken met jongeren. Minimaal één LOB-gesprek zal opgenomen worden en worden geëvalueerd met een andere deelnemer. Bereidheid tot feedback geven en feedback ontvangen is voorwaardelijk voor deelname aan de opleiding.
CertificaatDe opleiding wordt na deelname aan alle drie de dagdelen afgesloten met een certificaat.
Dataseptember 2021 (data n.t.b.)
DuurDrie dagdelen
LestijdN.t.b. (avonduren is ook mogelijk)
Studiebelasting20 uur
Groepsgrootte10-12 personen
De opleiding gaat door bij minimaal 10 deelnemers.
Literatuur & readerBij deelname aan de opleiding ontvangt de cursist een reader en de volgende literatuur:
De toekomst van de leerling. Bienemann, M. en Spijkerman, R. (2014).
LocatieRegio Eindhoven/Helmond, exacte locatie volgt.
Kosten495 euro per deelnemer (excl. btw)
Deelname aan de opleiding is kosteloos voor bedrijven/praktijkopleiders van regio Eindhoven-Kempenland en Helmond-Peelland.
Aanmelden 
Ik wil eerst meer informatie

<< Terug naar het overzicht